De verschillende oplossingen voor de Sportlaan

We lieten u op 18 juli 2022 3 verkeersplannen zien. Dit zijn 3 verschillende oplossingen voor de toegangsweg tot de nieuwe woonwijk die op het Connexxionterrein gepland is. Ook ziet u mogelijkheden voor de inrichting van de Sportlaan. 

Hier kon iedereen op reageren na de inloopbijeenkomst van 18 juli. Daarna verzamelden we alle reacties. De resultaten van deze enquête maakten dat we nogmaals naar het gebied zijn gaan kijken. Dit werd een nieuw groen plan. Dit legden we aan de wijk voor op 19 november 2022.

Variant 1: toegangsweg ter hoogte van het zwembad

Wat ziet u hier?

De toegang tot de nieuwe woonwijk wordt aan de noordkant gemaakt, bij het zwembad. Dit is voor auto’s, fietsers en voetgangers. Verkeer voor de ALDI rijdt de parkeerplaats al eerder op: direct na de bocht vanuit de Zijdelweg, en komt niet verder Kootpark in. Dit is ook de route voor de vrachtwagens die gaan laden en lossen. [U kunt op de afbeelding klikken om deze groter op uw scherm te zien.]


Variant 2: toegangsweg aan de zijde van de ALDI


Wat ziet u hier?

De toegang tot de nieuwe woonwijk wordt aan de zijkant gemaakt, met een nieuwe weg langs de parkeerplaats voor de nieuwe ALDI. Deze in/uitrit is voor auto’s, fietsers en voetgangers. Het lichtgele deel dat getekend is richting de afvalcontainers is een doodlopende weg, die alleen bedoeld is voor parkeren en keren. Verkeer naar de ALDI rijdt de parkeerplaats al eerder op: direct na de bocht vanuit de Zijdelweg, en komt niet verder de wijk in. De vrachtwagen voor laden en lossen rijdt ook via deze weg de parkeerplaats van de ALDI op. We kunnen ervoor kiezen om de vrachtwagen via de bovenzijde van de parkeerplaats op de nieuwe weg te laten draaien. Deze keuze is nog niet gemaakt.  [U kunt op de afbeelding klikken om deze groter op uw scherm te zien.]

Variant 3: toegangsweg aan de zijde van de ALDI - met eenrichtingsverkeerwegen


Wat ziet u hier?

Deze variant heeft een aparte inrit en uitrit. De inrit tot de nieuwe woonwijk wordt aan de noordkant gemaakt, met een weg langs het zwembad en een eenrichtingsgedeelte naar de wijk. Dit is voor auto’s en fietsers. Verkeer dat uit de nieuwe woonwijk komt, rijdt via de andere eenrichtingsweg langs de ALDI en dan links Kootpark in of rechts naar de Zijdelweg. Verkeer naar de ALDI rijdt de parkeerplaats al eerder op: direct na de bocht vanuit de Zijdelweg, en komt niet verder de wijk in. De vrachtwagen voor laden en lossen rijdt ook via deze weg de parkeerplaats van de ALDI op, maar zou aan de bovenkant van de parkeerplaats de nieuwe weg op kunnen rijden richting de Zijdelweg.

Vindt u het makkelijker om deze tekeningen te zien op een foto van de wijk? Die kunt u hier bekijken.

Cookie-instellingen