Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Toekomst Wilhelminakade

Hoe ziet de Wilhelminakade er in 2025 uit? Deze vraag willen we samen met bewoners en ondernemers beantwoorden. Het antwoord gebruiken we om een plan voor de vernieuwing van de Wilhelminakade te maken. U kunt op verschillende manieren laten weten wat u belangrijk vindt. 

Eerstvolgend: iedereen kon t/m 16 juni reageren op het nieuwe basisplan voor de Wilhelminakade. Momenteel worden alle resultaten verwerkt in een participatieverslag. Dit vormt de basis voor een uitgewerkter plan. Het participatieverslag vindt u binnenkort op deze pagina's. 

 

Waarom een plan voor de Wilhelminakade?

Er zijn meerdere redenen om een nieuw plan voor de Wilhelminakade te maken. Ten eerste is de situatie rond de weg flink veranderd. Zo is de Vinckebuurt gebouwd, de jachthaven aangelegd en de tramlijn bijna klaar. Deze ontwikkelingen hebben invloed op het gebruik van de weg. De vraag is of de indeling van de weg daar nog bij past. Bewoners hebben ook hun zorgen hierover geuit. Ten tweede gaat Waternet de kade langs de Amstel ophogen. Wij willen deze werkzaamheden aangrijpen om de inrichting van de Wilhelminakade opnieuw te bekijken.

Wat is de relatie met de huidige werkzaamheden?

Het plan dat we gaan maken staat los van de huidige werkzaamheden aan de Wilhelminakade. Zeeman Real Estate b.v. vervangt nu het beschadigde asfalt van de Wilhelminakade door klinkers en legt een deel van de Wilhelminakade om. Het gaat hierbij om het deel bij de Thamerkerk. Zo zorgen we ervoor dat het wegdek van de Wilhelminakade ook de komende jaren voldoende kwaliteit heeft. En geven we uitvoering aan de afspraken die bij de ontwikkeling van de Vinckebuurt zijn gemaakt.

Lees hier meer:

Wat gebeurt er verder?

Participatieverslag december 2023

Blijf op de hoogte!

Cookie-instellingen