Kootpark-Oost

Nieuwbouw woonwijk De Connectie op de voormalige Connexxionlocatie
Nieuwbouw ALDI-filiaal met appartementen en woongroep Dalí
Herinrichting Sportlaan met groene kern
Zwembad De Otter

Van werken naar wonen

Kootpark-Oost is het gebied tussen de Koningin Máximalaan, Burgemeester Kootlaan en Zijdelweg. Een gebied dat langzaam verandert van werken naar wonen. In deze wijk bevinden zich namelijk van oudsher veel bedrijven en voorzieningen. Een deel daarvan was niet meer in gebruik, zoals de oude Rabobank of het Connexxionterrein. En de vraag naar woningen in Uithoorn is groot. In 2011 gaf de gemeente al aan dat in de wijk de komende jaren woningbouw mogelijk is, als de kans zich voordoet. En die kansen zijn er, want inmiddels voeren verschillende ontwikkelaars ideeën en plannen voor dit gebied uit.

Stedenbouwkundige visie

Er waren plannen voor verschillende locaties en met verschillende looptijden. Daarom heeft de gemeente vooraf een stedenbouwkundige visie en een vertrekpuntenkaart ontwikkeld. Dit zijn de kaders en voorwaarden waaraan de plannen van alle ontwikkelaars moeten voldoen. Nu en in de toekomst. Door deze totaalvisie krijgt het gebied in elke fase van ontwikkeling een prettige uitstraling, sluit het goed aan op bestaande woningen en is er oog voor de verkeersveiligheid. Ook is er nagedacht over bouwhoogtes, groen, parkeren en sluipverkeer. Meer over de inhoud van deze randvoorwaarden leest u op de pagina stedenbouwkundige visie.

Voorzieningen als de brandweer en ALDI

Kootpark-Oost blijft zijn bijzondere karakter van bedrijvigheid ook deels behouden. Zo heeft de ingang van de wijk allure gekregen door de renovatie van het oude, markante Rabobankgebouw tot appartementencomplex De Wende. De brandweer blijft voorlopig in de wijk. Ook supermarkt ALDI krijgt een definitieve vestiging. Wel met het verzoek van de gemeente om dan ook woningen te bouwen op het pand.  

Cookie-instellingen