De Connexxionlocatie

Het voormalige terrein van vervoersbedrijf Connexxion is aangekocht door ontwikkelaar UBA. Op dit terrein komt woningbouw: de wijk De Nieuwe Connectie.
Meer over de koopwoningen en de status van het bouwproject leest u op de website van de ontwikkelaar: De Nieuwe Connectie

Eerstvolgend: start bouwvoorbereidingen, met de sloop van het bestaande gebouw en het bouwrijp maken van de grond door ophoging (voorbelasten). 

Sfeerbeeld van wat straks De Nieuwe Connectie wordt, links de nieuw te bouwen ALDI met appartementen


Wat vooraf ging

Eerder al was de stedenbouwkundige indeling gereed. Hierin is aangegeven hoeveel rijwoningen of appartementen er gepland staan. En hoe de straten op het terrein gaan lopen. Hoe de woningen eruit komen te zien was een volgende stap. Hiervoor ging de architect aan de slag. Meer over de woningen en de status van het bouwproject leest u op de website van de ontwikkelaar: De Nieuwe Connectie

Plattegrond Connexxionterrein    

Indeling van het terrein

De in- en uitrit van de wijk komt tegenover de Sportlaan, langs de huidige containers. Deze containers worden verplaatst. Aan de zijde van de Willem de Feschweg komen luxere 2-onder-1-kapwoningen. De wijk wordt verder gevuld met rijwoningen (koop) en slechts 1 appartementengebouw (sociale huur) van 6 woonlagen in de hoek Koningin Máximalaan-Aldi. Vanuit de wijk zelf is geen directe doorgang voor auto’s mogelijk naar de Willem de Feschweg, zodat dit een rustige straat blijft.  Om het terrein staat momenteel een geluidswerende wand. Het deel aan de zijde van de Willem de Feschweg hoort bij het bouwterrein. Deze zal worden weggehaald zodra dit voor de ontwikkeling nodig is. De wand aan de zijde van de Burgemeester Kootlaan en Hendrik F. Andriessenweg staat op grond van de bewoners. Zij mogen dan ook in goed onderling overleg besluiten wat er met de wand gebeurt.  

Tijdsplanning

De plattegrond met de indeling is tijdens een informatieavond gedeeld met de direct omwonenden van de Willem de Feschweg, Burgemeester Kootlaan en Hendrik F. Andriessenweg. Er is een overeenkomst gesloten tussen UBA en de gemeente. Daarna is de procedure om het bestemmingsplan naar woonfunctie te wijzigen en alle bijbehorende onderzoeken doorlopen. In de tussentijd zijn de woningen ontworpen door de architect. De omgevingsvergunning en het bestemmingsplan zijn definitief (augustus 2023). Eind 2023 zijn de bouwvoorbereidingen gestart met de sloop van het bestaande gebouw en het bouwrijp maken van de grond door ophoging. 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief over Connexxionlocatie.

Cookie-instellingen