Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Bewonersbijeenkomst Schiphol

Bekijk hier de video samenvatting van de bewonersbijeenkomst op 6 februari (12/03/2024).

Lees hier het persbericht over de bewonersbijeenkomst (13/02/2024).

 

Bewonersbijeenkomst Schiphol en Uithoorn 6 februari

De gemeente organiseert een bewonersbijeenkomst over Schiphol op dinsdagavond 6 februari 2024 van 19.30 tot 22.00 uur in de Thamerkerk. De bijeenkomst is voor alle inwoners en betrokkenen.

Wilt u verzekerd zijn van een (zit)plek in de zaal? Zorg er dan voor dat u op tijd aanwezig bent.

U kunt zich van tevoren aanmelden via dit formulier. Dan weten wij op hoeveel mensen wij moeten rekenen. Maar ook zonder aanmelding bent u van harte welkom.

Schiphol is en blijft namelijk een onderwerp dat de gemoederen binnen de gemeente Uithoorn bezighoudt. Wij begrijpen dat u als inwoner vragen heeft. Tot 29 januari heeft u de mogelijkheid gekregen om voorafgaand aan de bijeenkomst vragen in te sturen. Een aantal van deze vragen zullen we tijdens de bijeenkomst bespreken. Ook krijgt u na afloop tijdens de informatiemarkt de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Het doel van de bewonersbijeenkomst is om vragen van inwoners over luchtvaart en Schiphol te beantwoorden. Ook wil de gemeente graag in gesprek gaan over wat er nu speelt en wat inwoners daarbij van de gemeente verwachten. De gemeente geeft vervolgens ook inzicht over waar zij wel of geen invloed op heeft.

Om de vragen te beantwoorden zijn er, naast wethouder Hoekstra en andere betrokkenen vanuit de gemeente, vertegenwoordigers van Schiphol (CEO Ruud Sondag), LVNL (CEO Michiel van Dorst) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (Heleen Groot, directeur omgeving) bij de bijeenkomst aanwezig. Ook is de Raadswerkgroep aanwezig en onderzoeksbureau To70. Vertegenwoordigers van de betrokken partijen staan op de informatiemarkt na afloop klaar om met u in gesprek te gaan.

Kom naar de bewonersbijeenkomst over Schiphol en Uithoorn in de Thamerkerk op 6 februari en weet wat er speelt. Wij hopen u daar te mogen ontvangen.

Datum: dinsdag 6 februari 2024

Locatie: Thamerkerk, Uithoorn

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

 

Links:

- Persbericht Bewonersbijeenkomst Schiphol en Uithoorn 13/02/2024

- Persbericht Bewonersbijeenkomst Schiphol en Uithoorn 15/01/2024

- Aanmeldformulier Bewonersbijeenkomst Schiphol en Uithoorn (gesloten)

 

Cookie-instellingen