Inloopbijeenkomst 20 februari 2023

In september gaven we een tussentijdse update over de nieuwbouw voor Vakcollege Thamen. Het schoolgebouw stamt deels uit 1956 en is aan vervanging toe. Voor een goed en veilig schoolgebouw zorgen, is een plicht van de gemeente. Met de nieuwbouw kan ook meteen slim ingespeeld worden op wat we in de (nabije) toekomst in Uithoorn nodig hebben. We kijken daarom ook naar sporten, wonen, groen en klimaatvriendelijkheid. Daarom hebben we het over Locatieontwikkeling Thamen.

Sinds september onderzochten we de verschillende oplossingen: nieuwbouw waarbij de werkplaats met het zaagtanddak (het SkillsLab) blijft staan of nieuwbouw van de hele school? En hoe kunnen we de gymzalen en daarna nog woningen inpassen? De onderzoeken zijn in afronding. Met alle resultaten afwegend komt er een ‘meest ideale oplossing’ naar voren. Dat is nog geen ontwerp, maar een grof ‘blokkenplan’ van alles wat er op de locatie een plek zou moeten krijgen. En hoe dit hier zou passen. Om dit zo begrijpelijk mogelijk te laten zien, is er een schaalmodel (maquette) van de wijk en locatie Thamen gemaakt.

Inloopbijeenkomst en video maquette

De maquette en alle overwegingen hierbij lieten we u zien tijdens een inloopbijeenkomst op 20 januari 2023. Tijdens deze bijeenkomst kon u de maquette bekijken met de oplossing erin die uit de onderzoeken is gekomen. U kunt de video over de maquette nog bekijken:

Uw opmerkingen

Iedereen kon reageren tijdens de inloopbijeenkomst of via het online formulier op deze pagina. We nemen uw mening mee naar de gemeenteraad die een besluit moet nemen. De gemeenteraad hoort namelijk graag de mening van de omwonenden, naast alle andere onderzoeksresultaten. Op basis van alle informatie neemt de gemeenteraad vervolgens een besluit over de investering.

Op de hoogte blijven en contact

Op deze pagina's houden we u steeds goed op de hoogte van de voortgang van het project. Wilt u niets missen? Dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief over Locatieontwikkeling Thamen.
Ja, ik ontvang graag het laatste nieuws

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan door te mailen naar vastgoed@uithoorn.nl. U kunt ook bellen naar de gemeente op (0297) 513 111 en vragen naar Carla Minderhoud, projectleider.

Cookie-instellingen