Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Basisplan Wilhelminakade

Waternet gaat de komende jaren verschillende dijken verbeteren. Ook de Wilhelminakade wordt door Waternet opgehoogd. De gemeente wil deze werkzaamheden combineren met het vernieuwen van de Wilhelminakade. Hiervoor is door de landschapsarchitect een basisplan bedacht. Wij zijn benieuwd wat u van dit basisplan vindt.  

Wat vindt u? Bijeenkomst en video

Het basisplan is nog geen uitgewerkt ontwerp, maar een tussenstap. We gaan hierover graag met u in gesprek. Daarom organiseren we een bijeenkomst:

Datum:   maandagavond 3 juni
Starttijd: 19.30 uur
Locatie:   Thamerkerk

De landschapsarchitect geeft deze avond eerst een presentatie over het basisplan. Daarna is er alle ruimte om vragen te stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de aanmeldbutton rechts of het formulier

Wilt u wel meedenken, maar kunt u niet aanwezig zijn op 3 juni? Een paar dagen voor de bijeenkomst kunt u op deze pagina ook een korte video bekijken. Hier kunt u dan ook een online vragenlijst invullen. Wilt u een seintje krijgen als de video en vragenlijst online staat? Vul dan op hetzelfde aanmeldformulier uw mailadres in.
Naar het formulier

Wat is er tot nu toe gedaan?

Om tot dit basisplan te komen, zijn we eind 2023 in gesprek gegaan met omwonenden en partners. Zoals Waternet. Op basis van deze ideeën en uitgangspunten heeft de landschapsarchitect dit basisplan bedacht. Dit basisplan is een tussenstap op weg naar een definitief ontwerp.

Hoe gaat het verder?

Uw reacties helpen om tot een definitief ontwerp te komen. Daarnaast moet er ook nog een aantal technische onderzoeken worden gedaan. Met alle uitkomsten wordt het basisplan aangescherpt tot een definitief plan. Als dit plan klaar is, wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad. Uiteraard wordt het definitieve plan ook met inwoners gedeeld. De gemeenteraad besluit of er geld beschikbaar wordt gesteld om het plan te realiseren.  

Cookie-instellingen