Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Ecologische schouw van parkeerterrein en zijkant gemeentehuis afgerond

21-02-2024 165 keer bekeken

Op 20 en 21 februari heeft ecologisch onderzoeks- en adviesbureau Van der Goes en Groot het parkeerterrein en de zijkant van het gemeentehuis bekeken en geconcludeerd dat de snoei- en kapwerkzaamheden op donderdag 22 en vrijdag 23 februari kunnen doorgaan.

In mei 2024 start de gemeente met de werkzaamheden voor de aanleg van het nieuwe parkeerterrein en de Korte Boterdijk. Om te voorkomen dat vogels nesten gaan bouwen in de huidige bomen en struiken, is het nodig om voor het broedseizoen voorbereidingen te treffen. Dit betekent dat deze week de struiken worden gesnoeid en bomen worden gekapt. Op 20 en 21 februari heeft ecologisch onderzoeks- en adviesbureau Van der Goes en Groot daarom het parkeerterrein en de zijkant van het gemeentehuis bekeken (een schouw gedaan).

De conclusie van deze schouw luidt: ‘De bomen en struiken op het parkeerterrein achter het gemeentehuis en aan de zijkant van het gemeentehuis kunnen gekapt en gesnoeid worden. Zolang dit op een verantwoorde manier gebeurt.’ Tijdens de schouw is geconstateerd dat er geen broedende en nestende vogels in het gebied aanwezig zijn. Over de egels staat in het rapport het volgende: ‘egels kunnen verblijven in de marginaal geschikte ondergroei van klimop in enkele perken op het parkeerterrein en naast het gemeentehuis’. Dit betekent dat de ondergroei in deze perken niet ideaal is, maar dat het nog steeds mogelijk is dat er egels wonen. Daarom moeten de struiken in deze perken op 30 centimeter worden gesnoeid. Ook moeten deze perken tijdens de kap van de bomen zoveel mogelijk worden ontzien. Als dat gebeurt, verwacht het ecologisch advies- en onderzoeksbureau dat de mogelijk aanwezige egels geen negatieve effecten van de werkzaamheden zullen ervaren. De resterende begroeiing kan na afloop van de winterrustperiode van de egels (begin november tot en met eind april) worden verwijderd.

Dit betekent dat de voorgenomen snoei- en kapwerkzaamheden op donderdag 22 en vrijdag 23 februari doorgaan.

Cookie-instellingen