Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Update parkeerterrein

16-02-2024 161 keer bekeken

Het is even stil geweest rondom de plannen voor het parkeerterrein achter het gemeentehuis, de zijkant van het gemeentehuis aan de Korte Boterdijk en de Boterdijk zelf. Dat betekent niet dat er niets is gebeurd. Zo wordt hard gewerkt aan het definitieve ontwerp en zijn de voorbereidingen voor de aan

Steiger en bomen

Tijdens de raadsvergadering op 2 november 2023 is toegezegd dat er tussen de afslag met het Kofschip en het bruggetje een voetpad wordt ingetekend. Bij de uitwerking van het ontwerp naar een definitief ontwerp wordt dit dan ook meegenomen. Daarnaast is op 2 november afgesproken dat de boomsoorten voor het parkeerterrein samen met bewoners worden bepaald. En dat de steiger ook gezamenlijk wordt uitgewerkt. Dit is inmiddels gebeurd. Tijdens een bijeenkomst met de landschapsarchitect hebben de bewoners bepaald welke soorten bomen er komen.

Voor de steiger konden de bewoners uit drie varianten kiezen. De steiger van 20 meter die al in het plan was opgenomen, een kleinere steiger van 10 meter en een variant met 2 kleine vissteigertjes. De bewoners hebben gekozen voor de steiger van 10 meter. Deze steiger krijgt ook een plek in het definitief ontwerp voor het parkeerterrein. Zodra dit ontwerp gereed is, zullen we het met u delen.

Snoeien en kappen

In mei 2024 starten we met de werkzaamheden voor de aanleg van het nieuwe parkeerterrein en de Korte Boterdijk. Om te voorkomen dat vogels nesten gaan bouwen in de huidige bomen en struiken, is het nodig om voor het broedseizoen voorbereidingen te treffen. Dit betekent dat we volgende week gaan starten met het snoeien van struiken en het kappen van bomen. Op woensdag 21 februari worden 14 bomen gekapt tot ongeveer 0,50 meter boven maaiveld, de struiken worden gesnoeid tot ongeveer 10 centimeter boven het maaiveld. Zodra de planning duidelijk is, informeren we u over de werkzaamheden. We verwachten dat het parkeerterrein en de Korte Boterdijk eind 2024 gereed is.

Contact

Heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met projectleider Andrea Rats.

U kunt hiervoor mailen naar dorpscentrum@uithoorn.nl of bellen naar telefoonnummer: 0297-513111.

Cookie-instellingen