Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Parkeerplaats gemeentehuis inloopbijeenkomst 16 oktober

28-09-2023 191 keer bekeken

De gemeente wil extra parkeerplaatsen maken rondom het gemeentehuis. Daarom zijn er plannen om het parkeerterrein achter het gemeentehuis en de ruimte naast het gemeentehuis opnieuw in te richten.

In juni konden omwonenden, belangstellenden en medewerkers op verschillende manieren laten weten wat zij van het plan voor deze herinrichting vonden. Hieruit kwam naar voren dat groen nóg meer nadruk in het plan mag krijgen. En dat het behouden van de bomen een belangrijk aandachtspunt is. Ook vroegen omwonenden aandacht voor de verkeerssituatie bij de brug aan de Korte Boterdijk. Op basis van alle reacties hebben we het plan uitgewerkt tot een definitief schetsontwerp, dat inmiddels door het college is vastgesteld.

Inloopbijeenkomst

Wilt u meer weten over het definitieve plan en de aangepaste schetsen bekijken? Ga dan naar de pagina Parkeerterrein gemeentehuis

Hier vindt u ook het verslag van de participatieronde. U kunt ook de inloopbijeenkomst in het gemeentehuis bijwonen. Deze vindt plaats op 16 oktober, van 19.30 tot 21.00 uur. U bent als bewoner of andere belangstellende van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. U kunt dan het plan bekijken en vragen stellen. Reageren op het plan is niet meer mogelijk.

Het vervolg

Bent u het niet eens met (een onderdeel uit) het plan? Dan kunt u uw mening aan de gemeenteraad laten weten. Dit kan door in te spreken tijdens de commissievergadering op 18 oktober aanstaande en de raadsvergadering op 2 november. Op die datum neemt de gemeenteraad namelijk een besluit over het definitieve plan. Als u wilt inspreken, kunt u zich tot 12.00 uur op de dag van de vergadering aanmelden via de griffie (0297) 513963 of via griffie@uithoorn.nl. Als u een e-mail stuurt geef dan uw naam, het onderwerp en uw telefoonnummer door. Bij raadsvergaderingen mag u maximaal vijf minuten inspreken. Tijdens commissievergaderingen is er geen tijdbeperking voor het inspreken.

Cookie-instellingen