De Vuurvogel

De Vuurvogel: bijzondere samenwerking kindcentrum vroeg meer tijd

22-04-2024 24 keer bekeken

De Vuurvogel krijgt een nieuw gebouw. De plannen daarvoor zijn inmiddels plannen voor een kindcentrum. Een kindcentrum is een plek voor meer dan alleen school. Bijvoorbeeld met kinderopvang, kinderzorg als logopedie en fysiotherapie en jongerenwerk. Voor nu noemen we het Kindcentrum in Zijdelwaard.

In de nieuwbouw van de school willen we de buurt meer dan alleen basisonderwijs bieden. Het moet een plek worden rondom opgroeien en opvoeden. Met kinderopvang, zorg als logopedie en kinderfysiotherapie en jongerenwerk bijvoorbeeld. Daarom noemen we het geen school meer, maar een Kindcentrum. Voor nu is de werknaam: Kindcentrum in Zijdelwaard.

Voorkeur voor plek Kindcentrum in Zijdelwaard
We hebben heel goed onderzoek gedaan naar de beste plek voor het Kindcentrum. Daaruit komt dat de school en de gemeente allebei de voorkeur hebben voor de plek waar de school nu ook staat. Tijdens de bouw verhuist de school dan tijdelijk naar ’t Buurtnest. De appartementen worden pas gebouwd als iedereen daarna weer verhuisd is naar het nieuwe Kindcentrum.

Bijzonder project voor een bijzonder gebouw
Kindcentrum Zijdelwaard wordt dus een gebouw waar je meer kunt doen dan alleen naar school gaan. Dat is fijn voor de wijk, want dan is alles op 1 vertrouwde plek te vinden. En het is fijn voor de school en alle andere diensten. Want zo kunnen ze beter en sneller samenwerken.
En daarvoor doen we iets bijzonders. We maken geen gebouw waarin iedereen los van elkaar een aparte plek heeft. We gaan uit van de samenwerking. En van het kind zelf. Hoe oud ben je en waar maak je op die leeftijd gebruik van? Dat zetten we in het nieuwe gebouw dicht bij elkaar. Zo ontstaat een bijzonder gebouw dat is ingedeeld per leeftijdsgroep. Wel zo handig!
 
Bijzondere samenwerking vroeg meer tijd 
Om deze bijzondere indeling en samenwerking goed uit te denken met iedereen, hebben we wat extra tijd nodig gehad. Daardoor schuift de planning ook op. In juni besluit de gemeenteraad of we mogen gaan bouwen. Daarna wordt het gebouw verder ontworpen. Dat betekent dat we pas eind 2025 ’t Buurtnest nodig hebben voor de plannen. [klik op de afbeelding om te vergroten]

 

Cookie-instellingen