De Scheg

Kunstwerk De Scheg

Na de oplevering van het gebouw van MFA De Scheg in de maand juli, is de buitenruimte aan de beurt. In die ruimte om het gebouw heen is een kunstwerk gepland, dat ook het begin van het park markeert. Een kunstmarkeerpunt dus. We werken hiervoor graag samen met een beeldend kunstenaar. En we riepen de inwoners uit de wijk ook op om mee te denken. Wat ziet de buurt graag als kunstwerk?

De Scheg locatie kunstwerk

In het ontwerp van de buitenruimte is met een lichtblauwe ster de locatie voor een kunstwerk aangegeven. Ongeveer de plek van de pijl hierboven. Dit kunstwerk hoort echt bij De Scheg en bij alles wat er te doen is. Maar het markeert ook het begin van het park. Een kunst-markeerpunt, dus. Als thema van het kunstwerk is in maart 2022 via een stemming voor het thema SAMEN & ONTMOETEN gekozen. Dit thema is meegegeven aan de kunstenaars die hun idee voor een kunstwerk mochten inzenden.

Kunstenaar gezocht!

De gemeente werkt voor dit 3D kunstmarkeerpunt graag samen met een beeldend kunstenaar met een maatschappelijk hart. De bewoners van de wijk en gebruikers van De Scheg worden namelijk ook meegenomen in de totstandkoming van het werk. Jong of lokaal (Uithoorns) kunstenaarstalent heeft daarbij een streepje voor. 

Woon je in de wijk? Denk dan mee over het kunstwerk!

Om dit kunstwerk echt samen met de buurt en de gebruikers van De Scheg vorm te geven, is een kleine kunstcommissie samengesteld. In de kunstcommissie zitten ook leden van de bewonersklankbordgroep Kunst. Je hoeft zelf geen kennis van kunst te hebben.

 

Cookie-instellingen