Opzet van het plan

Dorpshart aan de Amstel

Nieuw verkeersplan voor Dorpshart aan de Amstel

Door het verkeer in het dorpshart opnieuw in te delen leggen we de basis voor een centrum van Uithoorn dat vriendelijker, groener en dorpser oogt en doorgaand verkeer ontmoedigt. Ondertussen blijft het centrum wel van 4 kanten goed bereikbaar. De Koningin Máximalaan en de Prinses Irenebrug blijven in de nieuwe verkeersstructuur open voor verkeer in 2 richtingen. Wel krijgt het gebied een nieuw gezicht waarbij voetgangers en fietsers gelijkwaardiger worden. Met een uitstraling die bij een dorpscentrum past, groener en prettiger oogt en doorgaand verkeer ontmoedigt. Ook is veiligheid een belangrijk punt in het plan.  

De Koningin Máximalaan en de Laan van Meerwijk krijgen een dubbele rij grote bomen en een brede, verhoogde middenberm. Ook zullen de brede trottoirs en oversteekplaatsen met voorrang voor voetgangers automobilisten minder het idee van een doorgaande weg geven. Veel bloemen in de grasbermen geven het centrum meer kleur. 

Dit plan is gepresenteerd tijdens een inloopavond op 11 maart 2019. Naar aanleiding van het plan zijn er 40 reacties binnengekomen, deze zijn verzameld in een reactienota

Het oude plan stelde een route van dit verkeer via de Prinses Irenelaan voor. Deze route bleek na onderzoek geen goede optie. Het zou te veel geluidsoverlast geven voor de bewoners. De omleiding was ook niet geschikt voor het vrachtverkeer voor de bevoorrading van de winkels, waardoor er in de bochten onveilige situaties zouden ontstaan. Bovendien vermindert de hoeveelheid doorgaand verkeer nauwelijks.

Inmiddels is het verkeersplan uitgebreid met een rotonde ter hoogte van de Admiraal van Ghentlaan. U kunt hier meer over lezen onder het kopje nieuws

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Over

Uithoorndenktmee.nl  is een initiatief van de gemeente Uithoorn.

Niet alle projecten staan op deze website kijk voor meer projecten op www.uithoorn.nl

Meedenken

Op deze site kunt u meedenken over projecten in de  Uithoorn en De Kwakel.

 

 

Spelregels

Iedereen mag meedoen op het forum. We hebben wel een aantal spelregels. Lees meer.

 

Contact

Contact
Privacy

 

 

Cookie-instellingen