Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Nieuw participatiebeleid

08-04-2021 2415 keer bekeken

Eind 2020 heeft de gemeente Uithoorn aan inwoners, bedrijven en organisaties gevraagd om deel te nemen aan een enquête over samenwerken. De resultaten van die enquête maken deel uit van de toekomstige mogelijkheden voor participatie.

Raadscommissie organiseren 13 april live volgen over nieuw participatiebeleid

De resultaten uit de enquête en de wijze waarop de gemeente hierop wil handelen, worden op dinsdag 13 april besproken in de raadscommissie. Ben je geïnteresseerd, dan kun je via bovenstaande link meer informatie vinden over deze vergadering en de bijbehorende inhoudelijke presentatie.

Uit de enquête is gebleken dat een ruimte meerderheid van de initiatiefnemers die in onze gemeente plannen ontwikkelen de positieve ervaring heeft dat belanghebbende inwoners een open en constructieve houding hebben. Ze willen graag de samenwerking verder verbeteren door belanghebbenden een grotere stem te geven in het eindresultaat. Ook willen zij een snellere doorloop van het proces om te voorkomen dat het animo voor plannen verdwijnt.

De ervaringen van belanghebbende inwoners laten wel zien dat de helft van de belanghebbenden van mening is dat er onvoldoende ruimte was voor het geven van meningen en ideeën en dat er bovendien niets mee werd gedaan. Er wordt dan ook gevraagd om meer ruimte te geven aan input vanuit inwoners. Men wil graag betere communicatie; een helder tijdpad en het duidelijk uitspreken van verwachtingen.

 

Cookie-instellingen