Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Stemmen op Kunstwerk Zijdelweg

Nico Louwrier 20-10-2023 839 keer bekeken

De gemeente Uithoorn biedt haar inwoners elke twee jaar een nieuw kunstwerk aan voor in de openbare ruimte. Daarvoor wordt steeds een plek geselecteerd in een wijk waar nog weinig kunst is.

De tweejaarlijkse actie komt voort uit het onderdeel “Kunst in de openbare ruimte” van de Cultuurnota 2020-2023 . Het Cultuurplatform, een groep inwoners die de gemeente helpt bij de uitvoering van de Cultuurnota, zoekt geschikte locaties in Uithoorn en De Kwakel. Daarna benaderen zij kunstenaars om voor die plaatsen een passend beeld te ontwerpen. 

Voor dit project is gekozen voor de middenberm van de Zijdelweg, tussen de Randweg en de Arthur van Schendellaan. Het kunstobject wordt een markeerpunt voor iedereen die de gemeente Uithoorn komt binnenrijden.

Het Cultuurplatform presenteerde op de eigen website, www.cpuk.nl, en op uithoorndenktmee de ontwerpen van twee beeldend kunstenaars. De inwoners van Uithoorn en de Kwakel konden tot woensdag 1 november stemmen op hun favoriete kunstwerk. In week 45 wordt bekendgemaakt welk beeld de meeste stemmen heeft gekregen.

Cookie-instellingen