Schiphol

De toekomst van Schiphol?

Begin juli stuurde minister Van Nieuwenhuizen een brief aan de Tweede Kamer over Schiphol. Daarin wordt voorgesteld dat Schiphol na 2020 onder voorwaarden stapsgewijs mag groeien tot maximaal 540.000 vluchten. De voorwaarden moeten nog worden uitgewerkt en de Tweede Kamer neemt later dit jaar een besluit over het voorstel. 

Gevolgen voor Uithoorn en De Kwakel

De gemeenteraad van Uithoorn wil zelf een standpunt innemen over de plannen van de minister en de gevolgen daarvan voor Uithoorn en De Kwakel. Dit standpunt brengt Uithoorn vervolgens in bij de minister en de Tweede Kamerleden voordat zij een besluit nemen. 

Vragenlijst

Wat betekent Schiphol voor u? Dit in zowel positieve als in negatieve zin. En wat vindt u van de plannen van de minister? Inwoners en ondernemers uit De Kwakel en Uithoorn konden op deze website tot 19 september een vragenlijst over de toekomst van Schiphol beantwoorden. De enquete is inmiddels gesloten.

In gesprek met raadsleden op 18 september

Op woensdagavond 18 september was er een bijeenkomst in de Thamerkerk met raadsleden over het voorstel van de minister. 

Extra raadsvergadering op 17 oktober

Tijdens een extra raadsvergadering op 17 oktober a.s. bespreekt de gemeenteraad het voorstel van de minister. Daarin nemen de raadsleden de meningen van inwoners en ondernemers mee in hun debat. De openbare raadsvergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. 

Meer informatie

Over Schiphol en diverse onderzoeken is allerlei informatie beschikbaar, meer daarover staat op www.uithoorn.nl/schiphol. Op deze website vindt u de brief van de minister en de persberichten die Uithoorn daarover heeft uitgegeven. 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de resultaten van de vragenlijst en het raadsbesluit.

 

 

Over

Uithoorndenktmee.nl  is een initiatief van de gemeente Uithoorn.

Niet alle projecten staan op deze website kijk voor meer projecten op www.uithoorn.nl

Meedenken

Op deze site kunt u meedenken over projecten in de  Uithoorn en De Kwakel.

 

 

Spelregels

Iedereen mag meedoen op het forum. We hebben wel een aantal spelregels. Lees meer.

 

Contact

Contact
Privacy