Uithoorn denkt meeHet participatieplatform van de gemeente Uithoorn. Alle informatie over de beleidsthema’s, plannen en projecten in Uithoorn en De Kwakel. En alle ruimte om jouw mening, je vragen en wensen te laten horen.

Geef uw mening

De gemeente is van plan om het Amstelplein en het plein voor het gemeentehuis opnieuw in te richten. Hiervoor zijn voor elk plein 2 ontwerpen gemaakt. Deze zijn als eerste besproken met een aantal ondernemers en bewoners uit de klankbordgroep. Nu zijn wij benieuwd naar uw keuzes.

Voordat u een keuze maakt, vertellen wij u graag meer over de ontwerpen. Bekijk daarom eerst beide filmpjes. De filmpjes geven een goed beeld van de ontwerpen en waarom sommige keuzes zijn gemaakt. 

Heeft u allebei de filmpjes bekeken? Geef dan nu uw voorkeuren aan. U kunt dit doen tot en met 19 mei.

(Laden de filmpjes niet direct? Pas uw instellingen dan aan door cookies van derden te accepteren of bekijk filmpje 1 of filmpje 2 direct op YouTube.)

Geef uw mening 

 

De planning

Als de definitieve ontwerpen zijn gekozen, werken we deze nog preciezer uit. En kunnen we ook preciezer bereken we wat de kosten zijn om de ontwerpen te realiseren. Het college en de raad beslissen uiteindelijk over het definitieve ontwerp. Dit besluit nemen zij waarschijnlijk in september of oktober. 

Globale planning voor de uitvoering:

2e kwartaal 2025             uitvoering Amstelplein

4e kwartaal 2025             oplevering Amstelplein

4e kwartaal 2025             uitvoering plein gemeentehuis

3e kwartaal 2026             oplevering plein gemeentehuis

Wij houden u hiervan op de hoogte. 

Cookie-instellingen