Ontwerpen

Buitenruimte

Na het ontwerp voor het gebouw en de ruimte binnen van het buurtcentrum heeft architectenbureau Slangen en Koenis ook het ontwerp voor de buitenruimte klaar. We hadden jullie graag allemaal uitgenodigd voor een live-presentatie, want dit ontwerp is echt samen met jullie tot stand gekomen. De architect heeft zo goed mogelijk geluisterd naar de ideeën van de wijkbewoners en de gebruikers. Omdat live nu even niet mogelijk is, hebben we een filmpje gemaakt. Hierin zie je hoe het gaat worden en vertellen de architect en de kinderen van IKC Het Duet meer over het ontwerp. De voorgestelde speeltoestellen en planten in de tekeningen zijn natuurlijk een voorbeeld. Daar moet de school uiteindelijk over beslissen.

Maar eerst iets anders. We hebben ook vast nagedacht over als het straks af is. Hoe zorgen we ervoor dat het plein ook een mooie, veilige, gezellige en fijne plek blijft? Dat kunnen we niet alleen. Daarom roepen we iedereen op om met ideeën te komen. Of zelfs actief mee te doen met de Pleinraad die we straks gaan vormen met jong en oud uit de wijk. Denk en Doe mee! Onder de video kunnen jullie reageren via de groene button. Of stuur meteen een mail naar Nick Braakman via nick@videt-uithoorn.nl.

Bekijk nu het filmpje over het ontwerp en vreedzame school IKC Het Duet.
(Kunt u het filmpje niet zien? Controleer dan uw cookie-instellingen. Cookies van derden moeten hiervoor geaccepteerd zijn. Sla op en herlaad dan deze pagina. Of bekijk het filmpje direct op YouTube

Het ontwerp

Hieronder ziet u nogmaals het ontwerp. De drie onderdelen met grote speeltoestellen en de moestuin, het pannaveldje en het podium met zitranden (auditorium) en het terras bij de buurtkamer.
Buiten en binnen lopen zo goed mogelijk in elkaar over. Zo komt ook in het ontwerp alles en iedereen SAMEN.